Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

O P T U R S M A N U A L E N

NEDTURSFOREBYGGELSE OG DEPRESSIONS-BEKÆMPELSE

EFTERÅRS - FOREBYGGELSE , VÆK MED NEDTURS-TANKERNE, OG VÆLG AT FOKUSERE PÅ ALT DET, DER ÉR DEJLIGT . MEN LIDT ØVELSE BLIR MAN MESTER TIL DISSE " TING "

Det er godtnok ærgeligt, hvis man skal ha en nedtur, hver eneste gang man oplever efteråret. 

Der er en hel del man kan gøre, for at undgå nedtur, eller stoppe den, når den begynder at " rykke på sig ".

Der er flere ting i dette med at forberede sig til den mørke tid. Dels sørge for at få nydt det grønne – NU – hvis man mærker, at man ikke fik nok, denne sommer. OG – dels komme i gang med forberedelserne til den mørke tid NU.

( LANG tekst - læs den måske i mindre bidder. Evt med en god kop te. )

- Ligenu, her i midten af september, 2018

vil mange sikkert kunne mærke " tendens til lidt nedtur " .

Allermest vigtigt :

S::T::O::P .......... S::T::R::A::K::S

en nedturs - tanke eller en nedturs - fornemmelse

I DET ØJEBLIK AT DU BEMÆRKER DEN NEGATIVE TANKE ,

STOP DEN - OG SÆT EKSEMPELVIS S::T::R::A::K::S IND MED BEHAGELIGE TANKER. OG , SÆT IND MED AKTIVITET, DER GIVER GODE INDRE FORNEMMELSER.

OG - HELST ØJEBLIKKELIGT.

SÅLEDES TRÆNER DU DIN HJERNE TIL AT STOPPE

DISSE UBEHAGELIGE TANKER OG SÅLEDES BLIVER DU RIGTIG GOD TIL AT STOPPE UHENTSIGTSMÆSSIGE TANKER, IØVRIGT .

Sommeren er definitivt gået i hi - dagene er kortere, mørkere, koldere. Vi er måske heldige, at få nogle af disse dejlige " Indian Summer Days ", dog, vi er helt sikkert på vej mod de kolde tider. Det mærkes.

Mange mennesker har en tendens til at komme i tanke om alt det der er surt og væmmeligt ved de kolde, mange gange blæsende dage. Og fylder sig selv med ærgrelse og nedtrykthed i denne forbindelse.

Mit råd er :

DROP straks disse tanker, lige med det samme. Lige med det samme.

Fordi - mange af den slags tanker kan provokere nedtur og begyndende depression frem. Særligt vi, der har en tendens til nedtur / depression, kan få glæde af at lære at undgå de nedbøjede tanker. Netop fordi vi har en lidt stærkere tendens til at mærke nedtur og få depressioner.

Mange vil profitere meget af disse teknikker, der gør, at man lettere slipper de nedbøjede tanker. I denne tekst gennemgåes nogle af de gode teknikker.

Du får faktisk en hel del inspiration, her i denne tekst.

OG - JA - TEKSTEN DEN ER MEGET LANG, OG,

JEG TILLADER MIG ENDDA AT KOMME MED GENTAGELSER.

Der er en mening med tingende. Gentagelser, og anderledes formuleringer har det med at sætte sig fast i hukommelsen.

***********

IØVRIGT

***********

OVERALT BEGYNDER FORBEREDELSERNE -

OG FOREBYGGELSEN - AT BLIVE SYNLIG NU.

I magasiner, på de forskellige medier, tv, og alle de, der beskæftiger sig med sindet og de metoder, der kan hjælpe med at gøre det svære mindre svært.

Benyt dig af alle de mange mange gode ideer der pipler frem snart sagt alle steder, ideer til, hvordan du får fokus på alt det, der ér fedt ved denne årstid .

************************************************************************************

************************************************************************************

Et lille hjertesuk :

Det er næsten som om vi SKAL være sure og nedbøjede i dette land. Vi på det nærmeste " sovser " hinanden ind i nedturs - tendenser, særligt i sensommer, efterår og vinter. Alla :

" AAAj , nu er det vel nok blevet SURT med vejret "

" ØØØØØV , det er så besværligt "

" NAAARJ, hvor er det mørkt og koldt og ubehageligt " etc.

S::T::O::P , anbefaler jeg.

Lad være med at lytte, og, deltag ikke i disse snakke. De er kun nedadkørende, negative, ærgelige og belastende. Så, hvorfor deltage ? Gør istedet noget, der hiver humør og ikke mindst " den indre fornemmelse / følelse / tilstand OP i en behagelig tilstand.

************************************************************************************

************************************************************************************

En personlig fortælling ( 1 )

FORNYLIG tænkte jeg : " uuuha, det er godtnok mørkt, og, hold da op, det er blevet koldt, uuuuhh " ( jeg står op kl 5 om morgenen ).

Jeg ved, at det slet slet ikke betaler sig, at køre ud af den bane. Jeg mærkede lige snerten af denne nedtursfølelse, som jeg kan komme til at opleve.

SÅ - jeg

S:::T:::O:::P::P::E::R

disse tanker øjeblikket .

Dette har jeg kunne i en del år, nu, efter at jeg begyndte at træne dette efter den metode, som Susanne Møberg anbefaler i bogen " Kærlighed og selvværd " .

Jeg tænker istedet på det der er rart.

Om morgenen kan det være en udfordring. Nogengange en stor udfordring. Men, idag ved jeg, at det er mig der vinder. Hvergang. Det er, hvad træningen medfører. En stor indre overbevisning om, at man kan dette. Altså, at man kan få det unødvendige og belastende tanke-palaver til at stoppe.

Jeg har lavet et sæt af dejlige morgenrutiner, og, når jeg har en morgen, hvor " tanke -menageriet " er lidt for negativt, så holder fast i mine dejlige morgenrutiner, og koncentrerer mig intenst og mindfuldt om disse.

" Jeg skal til at begynde at gøre det mere rart indendøre " , kom jeg så i tanke om . Så mit blik hurtigt fanger noget, som kan give et snert af nydelse.

Jeg tænder et stearinlys , tænder en lampe, og lader den skabe masser af lys, der hvor jeg sidder. Jeg har opdaget, at sætter jeg en lampe sådanne, at lyskeglen lyser op lige der, hvor morgensommersolen ville være, så giver det mig en rigtig god og behagelig indre fornemmelse.

Og så nægter jeg at føle disse små nedturs -. fornemmelser , der kan komme, som følge med de lidt nedbøjede morgentanker. Og erstatter disse med tanker, der jager dem væk. Og den kedelige indre fornemmelse får jeg jaget væk - dels med disse elementer, der er værd at tænke på noget , og dels ved lige at gøre et eller andet, der føles rart , sjovt og " bevidstheds - forflyttende "

🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋

Hvad er det du nyder ? Det kan være 117 forskellige ting.

Der kommer en del inspiration til disse elementer i denne tekst.

Du kan evt også læse en af " velvære " - teksterne, på min hjemmeside ( link nederst. ( du kunne evt se på teksten , Under hovedmenuen : Decemberiet 2016 , link : https://loneheg139.vpweb.dk/5-12-16-velv-replaner-2 ) .. Du kan iøvrigt også finde tekster om velvære både på min almindelige facebookside, og på den side, jeg kalder : " Optursmanualen, bekæmpelse af nedtur og depression , link https://www.facebook.com/Optursmanualen/ .

🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋

DEN NEGATIVE SPIRAL

Det betaler sig absolut ikke, at fortsætte ud af den " nedturs - agtige " tanke-bane. Jeg anbefaler meget stærkt, at lære at lade være med at fastholde de ubehags - skabende tanker.

Man kan blive meget god til dette tanke - arbejde.

Hvorfor er det, at vi tænker så negativt ?

Mange psykologer mener, at der er tale om en nedarvet tendens, et automatik som hjernen udfører. Heldigvis har man opdaget, at man kan " tænke sig væk fra de ulidelige tanker " . Man skal ganske enkelt lære sin hjerne at tænke anderledes.

Det handler om, at vide , hvordan man gør. Og så også , at have en god erfaring med, at det rent faktisk virker. Og, den får man jo .... ved at prøve.

Eksempler på de uønskede tanker :

" Pyyy for den, nu er det den sure tid...øv øv øv øv ".

" Åååhhh nej, nu bliver det hårdt, mega - hårdt, det hele " .

" Det her kan jeg slet ikke klare , ikke mere vinter, åååååhh, jeg holder det ikke ud " .

Det er helt ok at få disse tanker. Og meget almindeligt. Generelt siger man, at ca 70 % af os har en " automatiseret negativ tankegang.

For os danskere handler det i virkeligheden nok om mange flere. For ikke længe siden spurgte jeg to psykologistuderende fra foreningen Sind om, hvorfor det er sådan, at vi har så mange negative tanker.

De fortalte, at de mener, at dels er der dette med at " krybdyrshjernen tænker primært negativt, simpelthen for at være forberedt til selvforsvar " . Dels mener de to psykologstuderende, at vor " Jantelovs - system" er særligt virksomt i Danmark, ikke mindst fordi NPM ( newpublic manegement - ideerne ) har medført, at det aldrig er muligt at nå frem til " Godt Nok " . Og dels er vi påvirkede, siger disse to, af en enorm medicin-industri, der profiterer af, at vi har et behov for deres medicin.

Det samfundsmæssige pres, der kommer fra NPM har påvirket danskerne i særlig høj grad siden starten af 1990 ´erne, og medfører, at der er et alt for stort pres på den enkelte person. Sagde disse psykologistuderende, der arbejdede i et rådgivnings - projekt, under foreningen SIND. Alt kan og skal heletiden kunne drives " til noget bedre " , der er altid en mulighed for at gøre tingene bedre. Det vil sige, man er konstant stresset, konstant utilfreds - og dette tæger meget på kræfterne.


Heldigvis, som de sagde, så kan bevidsthed omkring disse fænomener medføre, at man kan arbejde sig væk fra den negative indflydelse.


Mange af os render rundt med en automatiseret negativitet. Det er bare ikke alle der mærker dette. Man har simpelthen vænnet sig til negativiteten. Vænnet sig til krav om " det perfekte " .

Omvendt, flere og flere får konstateret depression.

Faren ved det evige pres ér jo den, at man ligepludselig løber ind i en grænse. Nu vil hverken krop eller sind længere. Nu er det nok.


*******************************************************************

*******************************************************************


Jeg kommer lige med en sidekommentar, her. Heldigvis bliver vi, samlet set, klogere og mere erfarne med, hvad vi skal stille op med denne " Over - stressnings - tendens " .

Der ér mange ting, man kan gøre, der er mange ting man kan få hjælp til, flere og flere offentlige stress - klinikker dukker op, og forskningen koncentrerer sig pt stærkt om at få analyseret i alle reaktionerne og behandlingsmulighederne.

Mit ønske, i denne sammenhæng er, at der dukker mange flere af de gode recovery - kurser op. Og, gerne på arbejdspladser og studiesteder. For, dét er godtnok utroligt, og meget sigende, at når man præsenterer de grundlæggende recovery - metoder, så føler folk sig som regel enormt godt hjulpet. Disse teknikker retter sig jo netop mod det stressede, det overloadede, det uhåndterbare.


*******************************************************************

*******************************************************************


Det er nok gældende for langt de fleste af os med de sværere diagnoser,

at vi kan lære rigtigt mange metoder, der gør hverdagene mere behagelige.


Og, der findes en masse huske - systemer , der gør det lettere. Det vil sige, os, der slås med demens, har mulighed for at få god hjælp af diverse systemer. Og, af diverse medarbejdere, rundt om i systemerne.


*******************************************************************

*******************************************************************

*******************************************************************

SPÆNDENDE NYT I FORHOLD TIL HUSKE - SYSTEMER

*******************************************************************

*******************************************************************

*******************************************************************


Jeg var til et meget interessant foredrag i autisternes hus på Nørrevold i København, i januar - 18 . Det handlede om, hvordan man som sendiagnosticeret kan forholde sig til at begynde at få styr på sine reaktioner.

Teknikkerne mindede overvældende meget om recovery - strategierne. Og, her fik jeg - igen - konstateret, der er SÅ mange muligheder - for os alle.

En af de ting, som behandlerne / pædagogerne i dette felt har erfaringer med, er støtte og støttesystemer OGSÅ når hukommelsen svigter. oG, DISSE ER DER EN HEL DEL GODE SYSTEMER, SOM KAN VÆRE RELEVANTE FOR ALLE, DER HAR PROBLEMER MED AT HUSKE.

Det er super - interessant, og disse metoder kan vi alle bruge. Der er nemlig en tendens til , at folk, der begynder at få lidt størrere problemer med demens, ikke får den ordentlige støtte til at få gennemført recovery - startegierne, har jeg bemærket....... og dét er stærkt utilfredsstillende.

Så, det er jo vældigt godt at vide, at de huske - systemer, som bliver anvendt i forbindelse med, at folk får diagnosen autisme, disse huskesystemer er meget relevante for os andre. OG , at de recovery - strategier, der er skabt for mennesker, med forskellige psykiske vanskeligheder / sårbarheder , i meget høj grad minder om de recovery - tilgange, som der arbejdes med indenfor autisme - området.

Det er virkeligt godt så mange inspirationer man kan hente hos hinanden, i de forskellige dele af hjælpe / støtte enhederne. Og, det håber jeg, at vi får udvekslet, i meget stor stil, fremover.


********************************************************************************

********************************************************************************


DER ER RIGTIGT MAGE HJÆLPENDE METODER.


DERFOR OPFORDRER JEG TIL :

VÆR MEGET OPSØGENDE.


GIV IKKE OP, DER ÉR VIRKELIGT MEGET, DER KAN STØTTE OG HJÆLPE.

OG :

Snak om disse ting, rundt omkring, DET er virkelig det bedste man kan gøre, for sig selv og alle andre. Dels skal vi have fokus på alle hjælpemidlerne, dels skal vi ha solidt fat i forebyggelses - metoderne.

Dette kan vi være med til at sprede viden om.

Og det ville nok redde en hel del mennesker fra at få depressioner .

Det er jeg ikke et øjeblik i tvivl om.

Videns og erfarings - deling er GULD .


*********************************************************************

*********************************************************************


lidt mere om det negative

og vores sind og vore dage

og mulige GODE dage :


Det går slet slet ikke at give opmærksomhed og følelser til de negative tanker, for, de kan give denne ubehagelige nedturs - fornemmelse, der risikerer at trække os ned i en tungere nedtur / depression .


Sæt ind med tanker, der løfter. Alt , hvad du kan komme i tanke om.

Her i sensommeren / efteråret / vinteren kunne de mere behagelige tanker være :


YESS - nu er det endelig den tid med meget mere hygge , meget mere hyggetid overalt. Dejlige hygge - steder, Cafe - besøg med dejlig varm kakao, smukke arrangementer med stearinlys, masser af fede serier på fra tv - dejlige simregryder med den skønneste duft, og en masse andet godt .


Skriv meget gerne ned, og begynd at læse op af disse skriverier, når tankerne kommer. Senere hen husker du nok sætningerne automatisk. Hvis ikke, så er nedskrivning af alt det dejlige, der hører til efterår og vinter alt, du kan skabe selv og nyde, nogle af de mest vigtige ting du kan skrive .

***************************************************************************

***************************************************************************


Jeg ved, at det meget nemt kommer til at lyde " dame - magasin - agtigt " , disse opremsninger . MEN - jeg tillader mig at skrive : Hey - prøv at komme igennem teksterne, prøv at komme igang med at forsøge at tro nu på det jeg skriver her :


Det betaler sig, i den grad , at arbejde med sine tanker... for tankearbejde kan ændre på de automatiserede nedbøjede tendenser man kan have . Og, det betaler sig at handle på årstiden og de elementer, der skaber overblik, nydelse og velvære.


Lad dig inspirere - så du får vendt den nedadgående tendens .


Og dermed undgår en " efterårs - nedtur ".


***************************************************************************

***************************************************************************


Du kan .

Især hvis du VIL.

Der er selvfølgelig ingen mennesker der VIL ha det dårligt. Men, vi kan have en tendens til ikke at ville lytte til " de der med ideerne " . En stemme fra det indre blander sig og siger ... " ja, ja, ja, tror du ikke jeg har prøvet ...??? "


Men, har du virkelig virkelig prøvet dette med at træne dette med opmærksomhed på de negative og belastende og energi -stjælende tanker ?

Måske du skal VILLE dette, lidt mere.

Måske du skulle prøve igen ?

Og måske forholder det sig sådanne, at du må ville det en del mere end du er klar over ?

Man skal ville det HELETIDEN,

istarten af træningsperioden.

Rigtigt rigtigt meget.

Altså virkelig tage ideen til sig, og gennemføre at gøre disse ting - heletiden, og som oftest i en periode på tre uger, så kan man mestre metoden. Derefter skal man give det opmærksomhed, næsten konstant, i nogle måneder, så begynder automatiseringen at indtræde.


Og, så VIL du komme til at opleve, at det virker.

Ikke sådan hokus pokus.

Men, efterhånden overgiver det negativt automatiserede sig, det der lede tanker - de bliver meget nemmere at jage ud af hovedet. Efterhånden bliver det nemt at lade de positive tanker og fornemmelser få overtaget.


***************************************************************************

***************************************************************************


HANDLING SKABER FORVANDLING


Hovedsagen er, at handling skaber forvandling.

Du kan eventuelt starte med at tænke :

Jeg VIL stoppe de der ubehagelige indre fornemmelser.

Jeg VIL stoppe de nedadbøjede tanker.

Gør det, samtidigt med at du finder frem til, hvordan du vil sørge for at ændre din indre fornemmelse af nedtur. Skal du gå en tur ? Skal du træne lidt, danse, synge - hvad ? Disse ting virker meget godt. dels producerer du en god kropsfornemmelse, dels producerer du glæde og overskud. Ihvertfald, man må finde ud af, hvad det er, der giver en en okay indre fornemmelse.

Igen, du finder en del ideer i teksten om velvære.


__________________________________________________

__________________________________________________


En personlig fortælling . 2

Jeg kan blive overvældet af ked af det hed. Meget, endda. Jeg bærer på en frygtelig sorg. Dels mistede jeg 25 år af mit voksenliv, på grund af store psykiske vanskeligheder, indlæggelser og voldsomme depressioner. Dels sidder jeg nu i en pænt udfordrende situation, rent socialt, og dels har jeg mere end 10 belastende fysiske lidelser.

Wow, det er meget.

Ja, og, vi er en hel del mennesker, der har det sådanne, og af en masse forskellige årsager. Blandt andet, at den hjælp der var, da vi fik disse vanskeligheder ikke var tilstrækkelig.

Heldigvis er vor fælles viden og knowhow vokset ganske kolosalt siden starten af 1990 ´erne. Heldigvis.

Ikke desto mindre, så har jeg altså dette at slås med , og, dét jeg skal jeg jo altså leve med . resten af mit liv .... Og, jeg er blevet rigtig god til at give fokus på andet end disse omstændigheder.

Og, da jeg ved, at, at lægge fokus på det svære nemt kan bringe mig over i en mere tung nedturs - fornemmelse , nægter jeg simpelthen at give opmærksomhed " til denne situation " .

Jeg vil hellere give fokus til alt det der fungerer, alt det jeg føler glæde ved, alt det jeg har lært og alt det jeg kan . Og, det kan jeg, langt det meste af tiden.

Og, måske især, fordi jeg har haft et meget stærkt fokus på at træne disse metoder, som jeg har lært, allemulige. Træning i de grundlæggende recovery - strategier - gennem nu 10 år - og mere eller mindre konstant søgning efter inspiration, som giver flere gode dage.

Jeg kan jo ikke leve med at mærke denne sorg heletiden. Dét er simpelthen for hårdt . Jeg ved jo, at jeg desværre ikke kan ændre på tingenes tilstand.

Så, min sorg får friløb, når jeg tillader den at få friløb. Indimellem så græder jeg. Og, jeg græder meget. I en kortere tid, dog. Måske femten minutter. Men, rigtigt hulkende giver jeg efter for sorgen. Jeg har lært en god teknik, så jeg hurtigt kommer til hulke-gråden. Og, når man har hulket og, fået mange tårer til at rende, så oplever man en stille forløsning. En afslappet tilstand. Nogle mener ligefrem, at man græder stress-hormoner ud af kroppen på denne måde.

Mine frustrationer skiver jeg om. Så, jeg skriver, husker detaljer, og, lader dem blive, dér. Glemmer dem, og kommer videre.

For ... primært koncentrerer jeg mig om at ha fokus på det der virker. Og, dette er med til at gi et godt scooup fremad .


***********************************************

***********************************************


SORG :

Nogengange er Sorg et livsvilkår.

Nogengange , og som regel, går sorg over.

Eller, man vænner sig til at leve med sine tab.

Sorg har sine helt egne betingelser. Det handler ofte om elementer, der ikke kan ændres. Det handler ofte om tab.

Tabet er et fakt, som du ikke kan ændre - men - med tiden kan du lære at mærke behagelige elementer i livet , igen, og således kommer man som regel videre.

Der har været et stort fokus på den nye diagnose omkring sorg. Vi kommer til at høre meget mere omdette - og om hvilke hjælpemidler der er.

Men, min erfaring er, at med tiden får du dig et andet liv, som også giver glæde, velvære og gode dage.

Og, mange af disse ting kan man ligefrem fremelske.

Og , heldigvis er det sådanne det forholder sig.

Med tiden kan man jo lære at ændre på den indre fornemmelse, og man kan lære at blive god til at sige til sig selv , når sorgen viser sig : " Nixen, ikke lige nu, senere " . Og man kan blive god til at ændre på sin " her og nu " - tilstand på rigtigt rigtigt mange måder.

Nåh, dette med sorg ér et lille sidespring i forhold til efterårs - forebyggelsen. Men, mange depressioner har deres oprindelse i tab / sorg. Så, det er nu meget godt at give det lidt opmærksomhed i ny og næ. Netop fordi følelserne af depression og sorg kan ligge meget tæt op af hinanden.

Jeg skal selvfølgelig tilføje følgende :

Selvfølgelig må man ikke " løbe " fra sin sorg, og nægte at mærke den. Ligesom at man ikke får noget ud af at løbe fra personlige dilemmaer og diverse praktiske dilemmaer / problemer.

Man må få sig gode snakke - både med sig selv, og med andre, og få gjort noget godt " ved sine ting " , få fundet gode løsninger.

Sorg kan man slet ikke løbe fra i starten. Men, man kan komme til at indkapsle den, og, det er vigtigt at undgå dette. Så, gode samtaler med folk, der kender til sorg, evt sorg - terapeuter, præster, psykologer. De kan være rigtig gode at snakke med, således at man får overblik, og får lavet en plan så de problemer, der evt er opstået, opløses.

Og, der er en helt naturlig proces for sorg, og det kan også være fantastisk hjælpsomt at få overblik over. Det ér rigtigt godt at få styr på.

Og, der ér derudover rigtigt mange steder, hvor man kan søge hjælp at hente. Jeg har lavet en liste over mange af de tilbud der eksisterer. Tjeck måske lige kontaktoplysningerne på google eller på deres hjemmesider, for en sikkerheds skyld. Gennem årene har jeg oplevet mange, særligt de regionale tilbud, skifter adresse og telefonnumre )

Listen finder følgende steder :

På hovedmenuen på min hjemmeside

( link : https://loneheg139.vpweb.dk - ( LISTEN / HJÆLP OG STØTTE )

som næstøverste opslag på min almindelige væg, her på Facebook

og på min anden facebookside :

https://www.facebook.com/Optursmanualen/


*********************************************************************

*********************************************************************


Jeg skrev afsnittet om min anden personlige fortælling, og tekststykket om sorg for at vise, at selvom man har det meget tungt , selvom tilværelsen byder på svære udfordringer, så er der meget hjælp at hente i diverse støttende metoder. Jeg ved, at der er mange, der har det meget mere slemt end jeg har det. men, graden af, hvor slemt det HAR været, er ikke bestemmende for, hvor godt det kan BLIVE <3

**************************************************************************

**************************************************************************

**************************************************************************

**************************************************************************

**************************************************************************

🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁

🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁

VIDERE TIL DEN MERE PRAKTISKE DEL

AF DET MAN KAN FORBEREDE SIG MED

🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁

🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁

***********************************************************************

***********************************************************************

EFFEKTIV FOREBYGGELSE OP TIL EFTERÅRET

Planlægningen / forberedelsen til den mørke periode

- både den hyggelige forberedelse og den praktiske forberedelse.

Først og fremmest :

Man kan gøre sig ret skarp til at holde fast i at tænke på alt det, der ér dejligt ved den. Fylde sine tanker med sætninger alla :

" jeg tager det rigtige tøj på, og fokuserer på at komme derud af " .

" jeg glæææder mig til, at jeg skal hygge mig med alt det, der er hyggeligt ".

Øv dig i at undlade at deltage i

"den almindelige nedbøjende danske-tradition " alla :

" Uuuuhhh, nu kan vi rigtigt brokke os over vejret " .

Jeg vil meget hellere tænke :

Wow , det blir godt at komme hjem til min lækre suppe "...

eller noget andet jeg glæder mig til.

Og så selvfølgelig have det ordentlige og relevante tøj på og ha styr på de elementer, der hjælper til med, at det netop ikke bliver rædselsfuldt anstrengende, hårdt og uoverskueligt.

Dét, at beskæftige sig med de ting, vi kan hygge os ved, ha det rart ved og forberede endnu mere rart og hyggeligt med giver den positivitet vi har brug for . Små fine ting , der stråler af OP , OP , OP, kort sagt.

NU NÆVNER JEG EN MASSE PRAKTISKE DETALJER.

MÅSKE DE ER HELT NATURLIGE FOR DIG.

MEN, FLERE HAR EN TENDENS TIL AT GLEMME, FRA ÅR TIL ÅR,

SÅ LIIIIIGE FOR EN SIKKERHEDS SKYLD :


******************************

🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉

PÅ HJEMMEFRONTEN

🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉

******************************


Små tableauer af hygge kan gøre rigtigt meget for følelsen af hygge. For mange mennesker. Måske er det andre ting, der gir en god følelse af velvære. Det er supergodt at have overblik over, hvad det er, og, så selvfølgelig iværksætte dette.

Følelsen a behagelighed og velvære skubber effektivt til de nedadbøjede tanker og ubehagelige indre fornemmelser . At der er rart, indendøre. Og at der er rart udendøre, ved at bruge det rigtige tøj, og de rigtige sko / støvler - tørklæder og huer, så kroppen ikke skal bruge sit overskud på at bekæmpe forkølelse og " diverse baciller " .

Man kan gå rigtigt til den, derhjemme, dekorerer med planter og lys og meget andet. Puder, tæpper, nips og smukke opstillinger.

Og man kan vælge at lave et lille fint " tableau ". Og med tableau mener jeg små samlinger af hyggelige ting, som giver en rar og hyggelig fornemmelse. Dette element er meget virksomt for mange. Buketter , planter, små palmer og alle de meget fine sukkulenter.

Skab hygge - din egen hygge,lige dét du synes er rigtigt dejligt.

Det behøver slet ikke at være meget. Et par blomster, og et enkelt stearinlys - kan være mega - hyggeligt.

Bare man gir det lidt fokus.


*************************

🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋

LYSET I BOLIGEN :

🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋

*************************


Dertil er der det med lyset i din bolig. Er der nok lys, der hvor du har brug for mere lys ?

I gangen,

i stuen,

i soverummet,

i køkkenet osv ?

Det er betydningsfuldt. det er innerverende ikke at kunne se sine ting. Særligt de morgener, hvor man har travlt. Forberedelse er guld, jo jo, men, der sker indimellem det, at uforudsete elementer dukker op og forstyrrer. At sove over sig, eksempelvis. Eller, at man ikke kunne sove. Så, lys N::O::K er helt utroligt vigtigt.


***************

🦒🦋🦉🐘

TØJET :

🦒🦋🦉🐘

***************


Har du det tøj du behøver ?

De sko og støvler du behøver ?

En meget vigtig detalje i dette er, at går man og småfryser, så er man mere modtagelige for infektioener. Og, skal kroppen heletiden bruger kræfter på bacille - bekæmpelse, så er der logisk nok færre kræfter til at holde negativiteten fra døren.

Husk at der er mange mange gode i " secondhand - shops " . OG, MAN KAN GODTNOK FINDE MANGE GODE TING.

Og kære mænd - som regel vil i meget nødig bruge tørklæder og huer. men, gør det nu alligevel. det betaler sig, virkelig !


****************************************************

🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦒

HYGGE, HYGGE OG HYGGE - OVERALT

🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦒

****************************************************


Vi hygger generelt meget mere i den mørke tid. Og - det er der en rigtig god grund til : det virker, simpelthen . Og - vi har brug for det. Der inviteres til mange hyggelige arrangementer rundt omkring.

Det kan være en rigtig god ide at få tilmeldt sig et arrangement, så snart det er muligt. Så har man en god plan, og, det er i sig selv opløftende.


*************************************************************

🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁

NATUREN GIVER MEGET VELVÆRE FRA SIG

🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦉🐘🦁

************************************************************


Overvej , hvor underfundig og poetisk naturen kan opleves .

En fuldstændig overvældende flot natur - bestemt også om vinteren .

Landskaber, der på det nærmeste damper , sol igennem et panorama af slør . Tågen bliver som et eventyr, derude, i den underskønne natur .

Bølger på stranden giver et vidunderligt lyd - panorama, også.

Meget ude i naturen har massere at byde på.Benyt det .

Man producerer simpelthen gode hormoner på denne måde. Hormoner , der hjælper til at fastholde en indre behagelig fornemmelse.

OG - Alle mulige smukke ting kan fabrikeres af ting du finder i naturen .... Læg evt tørrede græsser, et par kastanjer , sammen med et lille fyrfads lys, se hvor fint.


************************************

🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦒🦋

KØKKEN - GLÆDERNE

ikke mindst (-;

🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦒🦋

************************************


Og ikke at forglemme eventyrerne fra køkkenet ....

simreretter , der fylder boligen med intens duft ,

pandekager med skønt syltetøj,

måske lækre grøntsags - " pyt i pande - kreationer "

og fantastiske supper med dejligt brød,

eller hvad du nu synes er rigtigt dejligt .

Og ja, er du til jul ...

eller " lys - fest " ......... - det er jo bare om at komme igang med at fabrikere, eller forberede på alle mulige super - hyggelige måder


***************************************

🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦒🦋🦉🐘

DET PERSONLIGE VELVÆRE

🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦒🦋🦉🐘

***************************************


Der er mange mange teknikker til at holde velvære, nydelse og indre glæde intakt - også i den mørke periode.

Jeg skrev en del længere oppe i teksten, her er en reminder, og lidt flere detaljer :


<3 Afvis ALTID en nedbøjet tanke <3 STRAKS den melder sig <3


Undersøg om du har reel grund til bekymring ...

planlæg en begyndende løsning af problemet ,

læg det fra dig - uden at fortrænge

bestem dig for, hvornår du går til den, og finder reelle løsninger.

HUSK :

AFVIS den nedbøjede tanke - meget viljesstærkt.

Du må VILLE tænke på andet :

I starten havde jeg seks - lister bestående af 10 forskellige ting, som alle var ting, jeg er rigtigt glad for, stolt af, taknemmelig for. Når de negative tanker overmandede mig, greb jeg fast i disse lister og læste højt. Indtil de negative tanker forsvandt.


Erstat straks med tanker om det , det ér fedt.

Det virker... du skal bare gøre det.


Det lyder måske som en " hovsa - løsning " , en fix ide ... jeg lover dig .... viljestærkt " tanke - arbejde" giver stor gevinst. Mega - bonus, simpelthen. Sætter du dig for at ville erstatte tankerne ... og sætter ind med et grundigt arbejde, så vil du lære det på 3 uger MAX.

Dette har man vidst i mange år...det tager simpelthen 3 uger at ændre en eller anden uhensigtsmæssig tanke / vane - fysiskt som psykiskt.

Derefter kommer der et par måneder med at vænne sig til at fastholde denne nye kompetence.

Altså, et par måneder, måske et halvt år, hvor du med din vilje fastholder teknikken, Du kan, men du skal huske at gennemføre teknikkerne indtil de med tiden automatiseres.

Senere kan nye små eller store problemer skubbe lidt til automatiseringen. Måske dukker en meget stor krise op, eller man bliver meget syg. Det kan stoppe en forholdvis ny automatisering. Og - så genoptager du dette viljesbårne, indtil automatiseringen etableres på ny.


Du kan også bruge denne teknik i processen " væk fra sorg ", iøvrigt.


I alt dette må vi dog huske, at sorg ikke kan tænkes væk. ( se evt afsnittet om sorg, her ) . Men ... vi kan tilgengæld lære at skubbe sorgen fra os, indtil tiden er moden til at lade sorgen få sin plads, og, at der er tid til dette.


**************************************************

🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋

FYSISK TRÆNING / MINDFULLNESS :

🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋

**************************************************


At få behagelige tanker ved at flytte opmærksomhed til din krop.

Træne behagelig , mindfuld ( fulstændig opmærksom ) afspænding , eksempelvis.

Måske træne at mærke " behagelige steder på kroppen " . Bemærk, hvor du mærker " behagelighed " et sted på kroppen . Og - dér, hvor det føles rart kan du lade din bevidsthed fuldstændigt koncentrere sig. Langsomt få fornemmelsen af velbehag til at fylde mere. Og mere , i din krop.

Tjeck evt den fantastiske serie på dr.tv : Stress af med DR3 - henved 25 små, korte videoer, men mange virkeligt gode metoder.

Du kunne veksle mellem at strække dig lidt, krumme dig sammen, og slappe helt af - og kun fokusere ( bemærke ) krop og vejrtrækning. Måske afvekslende med kun at tænke på vejrtrækningen .


Her er et Eksempel på en gammel yoga - metode


VEJRTRÆKNING, DER SKABER BÅDE FYSISK OG PSYKISK RO


Tæl langsomt til 22

På 4 -8 - 12 - 16 - 20 og 24 gøres dette :

4 : puste luften ud

8 : trække vejret ind af det ene næsebor

12 : puste luften ud

16 : trække vejret ind af det andet næsebor

20 : puste luften ud

24 : trække luften ind gennem begge næsebor

OG FORFRA - GERNE I FEM MINUTTER.

SID NED, MAN RISIKERER AT BLIVE SVIMMEL.

100 % koncentration

Når forstyrrende tanker dukker op lader man være med at reagere , man vender bare tilbage til at koncentrere sig om tal og vejrtrækning, helt forfra, igen . Det er meget svært at undgå tankerne, så - bare slap helt af, forsøg at undgå at give tankerne opmærksomhed, slip dem, koncentrer dig istedet om at vende tilbage til tal og vejrtrækning .

( Du øver dig i at fornemme at du kun trækker vejret ind gennem det ene næsebor. Bare forestille dig / fornemme, at du trækker vejret ind gennem det ene næsebor. Det er mere en forestilling end et fact. Det er imidlertid med til at give et godt fokus og en god koncentration. )

Det er klogest at ligge ned.

Og blive liggende mindst fem minutter, efterfølgende. Og det er ganske behageligt.


Jeg elsker yoga og alle mulige andre fysiske teknikker.

Mange mange metoder - wow, der er mange metoder. Nettet bugner med trænings-videoer. >Goggle det, slå det op på youtube.......

Du finder på det nærmeste tonsvis af inspirationer til alt dette - helt gratis, endda - og lige til at benytte -

både på Face book , på youtube , på kurser, i bøger, foredrag , webinarer , blogs etc.


Det er stærkt anbefalelsværdigt med megen motion, styrketræning, ballancetræning og koordinerings - træning. Og, jo ældre vi bliver, jo flere timer skal bruges.


***************************************************

🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋

MERE OM V::E::L::V::Æ::R::E

Det fysiske , som det psykiske

🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋🦒🦋🦉🐘🦁🦒🦋

***************************************************


At træne i at mærke både fysisk og psykisk velvære ( velbehag ) er en rigtig dejlig måde at få styr på " det ubehaglige " på. At give sig selv mere og mere " behageligt " er på alle måder anbefalelsesværdigt.


Trække vejret godt igennem , OG kun være opmærksom på lige her og lige nu , eksempelvis .


" Lav noget andet " :

SKIFTE DIT FOKUS

... tænk intenst / TOPfokuseret på noget helt andet end det der bekymrer dig.


Gerne et eller andet, der optager din opmærksomhed fuldstændigt.


O:::G :


En rigtig god " tommelfinger - regel " er :


Når de nedbøjede tanker melder sig så er det smart at huske disse seks punkter :


<3 Afvis øjeblikkeligt <3

<3 Erstat øjeblikkeligt <3

<3 Tænk på det der ér ok <3

<3 Gør det viljesstærkt <3

<3 Tilføj fokus på aktivitet <3

<3 Fortsæt, indtil du konstaterer at de ubehagelige tanker er stoppet <3


***********************************************************************************

***********************************************************************************


Kære du, som plages af de nedbøjede tanker :


Bli ved , bli ved , bli ved med at ville finde metoder, der virker for dig.

Først da jeg var 49 år opdagede jeg, at man kan træne alle disse metoder.

SØG - bliv ved med at lede efter gode metoder, du finder disse rigtigt mange steder søg inspirationer mange steder ( mange mange skriver om alt dette - overalt på nettet, find måske et kursus, læs en bog

....... bliv ved - og pludselig en dag er du blevet din egen " tanke - mester " .

Så kan du tænke " Stop " i det øjeblik de ubehagelige eller bekymrende tanker melder sig ... og så stopper de ... for, hjerner er et vanedyr ...og, når du har fastholdt " tanke - arbejdet " i en vis periode ... det er individuelt ... ja, så virker det.


***************************************************************************

***************************************************************************

***************************************************************************


Et lille efterskrift :

Jeg siger ikke, at vi udelukkende skal tænke på os selv og vort eget .

Slet ikke, endda.

Blot lige for en ordens skyld nævner jeg dette.

Mange nedbøjede tanker kan undgås ved, at man deltager i forskellige fællesskaber, og, hvis man er med til at skabe fremgang eller hjælpe de, der har det meget svært, eller på anden m¨de deltager i forskelligt frivilligt arbejde, kan det give rigtigt mange gode timer. Og, idag ved vi med sikkerhed, at fællesskab og følelsen af sammenhørighed betyder ganske meget for de fleste mennesker.

Foreningsarbejde eller andet nyttigt . Naturrensning - eller man kunne deltage i kommunal opbygning, måske istandsættelse og vedligeholdelse. Der er mange muligheder.


*********************************************************************

*********************************************************************


<3 Og - til sidst ønsker jeg dig den smukkeste efterårstid, den skønneste vintertid, og KÆMPE - GOD trænings - lyst, med alle teknikkerne, og, med tankearbejdet <3


AllerBedste tanker - Anna0