Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

O P T U R S M A N U A L E N

NEDTURSFOREBYGGELSE OG DEPRESSIONS-BEKÆMPELSE

EFTERSKRIFT 

Disse tre små sætninger er for mig altafgørende. Det er - virkelig - vigtigt at man vil finde vejen ud , eller væk fra , sine psykoser. Der skal arbejdes, og der skal arbejdes meget. Dét må jeg altså sige. Dette med viljen, en stærk vilje, kombineret med, at man er overbevist om, at det kan lade sig gøre, kombineret med, at man er flittig med at gennemprøve en masse teknikker, opsøger kurser, opsøger kurser, gruppesamtaler, psykolog og finder ud af, hvad det vil sige at arbejde proaktivt .... det er altså vigtigt.


Hvordan finde den indre overbesvisning om at man kan ..... jeg var sikker, men, jeg kunne bare ikke finde de metoder der hjælp, før jeg fandt Projekt Vendepunkter. Men, indeni var jeg sikker. Og, det hjalp selvfølgelig enormt meget, at jeg mødte alle disse mennesker, der havde været meget meget langt ude i hårde psykoser - og som havde fundet vejen ud. Og, det hjalp fantastisk meget, at jeg fik opsøgt disse depressions - bekæmpere, som , hvereneste dag, bekæmpede den depression de sloges med.


Jeg ved, at det kan føles fuldstændigt uoverskueligt, når man føles sig helt lost i en lang række forskellige reaktioner, såsom angst, frustration, vrede, sorg, psykotiske oplevelser, måske endda også paranoide / selvhenførende oplevelser og forestillinger.

Sagen er jo også, at man skal lære at stoppe sine reaktioner, FØR de udvikler sig så stærkt og uoverskueligt.


Og, jeg er ikke et ufølsomt skvadderhovede, der ikke er klar over, at det ikke lige er noget man lærer på nul komma fem. For mig tog hele processen ca fem år. For andre kan der være tale om få år, andre igen mange flere år.


Og, jeg har skrevet meget følsomt og forsigtigt, de steder, hvor det drejer sig om de meget svære tilstande. Inderligt og meget blidt forsøger jeg at inspirere til at mennesker får en hjælp til kan bruge til noget.


Jeg har - virkelig - gjort mit bedste.


Og, så synes jeg, at der ligger en meget stor gave i at vide, at den grundlæggende teknik er jo til at overse.

At finde ud af, hvordan man bedst hygger sig og, hvordan man bedst slapper af og har det rigtigt rart ... det er knap så vanskeligt. For - det er jo rigtigt behageligt.

Og, det er denne situation man skal skabe, når man begynder at få det skidt .

Så, det hele starter med at finde ud af, hvordan man bedst skaber velvære.

Det er jo slet ikke svært.

Det, der kan være vanskeligt, er at holde fast i, at det er dette, der skal til, når man begynder at få det skidt.

God og stædig øvelse er dét der skal til. Sådanne får man erfaring med at komme væk , stoppe , det svære.

Tænk, så enkelt ér det.

Det føles bare ikke så nemt, når man skal igang.

Det er jo klart, man sidder med angst til over begge ører, og føler, at man på det nærmeste er ved at springe i tusind stykker.

Det det så handler om, er, hvad skete der - og, hvornår fik jeg det skidt. Hvad skete der indeni mig, og, hvordan kunne jeg have stoppet reaktionen før.

Sådanne , at man til sidst har styr på de helt tidlige reaktions - mønstre.

Sådanne , at man bliver rigtig god til at stoppe op INDEN det bliver ubehageligt.

En typisk fælles - ting, for os, der kan få det rigtigt skidt, er at vi har været vant til at presse os selv i et enormt omfang.

Nu skal vi DE - KODE , ELLER AFKODE , denne fabelagtige evne til ikke at lytte efter sine naturlige stop - signaler.


Og, sådan bliver det pludselig nemt, en dag.


EN DAG ER DET NEMT AT MÆRKE, JEG SKAL LIGE TRÆKKE MIG, HER.


Og, med tiden bliver man god til at holde fast i den indre overbevisning. Jeg kan. EN GOD DAG mærker man en enorm vilje ... nu VIL JEG . En skønne dag er den der bare ..... NU GØR JEG DET. Og denne skønne dag får man taget det endelige skridt ud af angsten. Hermed har man fået overbevist sig selv om, at man kan.


Og, ja, livet bliver fantastisk. En tid. Og, så bliver livet helt almindeligt, igen igen. Og, problemer , det er en helt almindelig del af livet. Og, dilemmaer, frustrationer, sorg, små og store katastrofer er en helt almindelig del af livet. Nu skal den indre overbevisning stå sin prøve. kan jeg komme igennem disse elementer, eller vil min angst slå ud. Og, du vil opdage, at ja, du kan. Ligepludselig en dag, så havner du ikke længere i en psykotisk reaktion.


Og, du vil mærke en styrke uden lige.


GLÆD DIG - Kh Anna

0